Rendier en Kerstboom brownies zijn cute én lekker!

Nicole en ik zaten te bedenken wat je mee kunt nemen naar het kerstdiner op school. Brownies zijn altijd goed, dus we maakten deze rendier en kerstboom brownies.

Ik zei tegen Nicole: “ik maak de brownies wel, die heb ik zo vaak gemaakt dat kan ik met mijn ogen dicht!” Dat had ik dus niet moeten zeggen, want doordat ik de baking soda vergat, mislukte het! Dus hierbij het recept en de werkbeschrijving en eh vergeet de baking soda niet 😉

Een lekker recept met chocolade is altijd een goed idee. Als lekkernij voor het kerstdiner op school of thuis maak je deze leuke rendier brownies en kerstboom brownies.

Rendier en Kerstboom brownies

Dit heb je nodig voor het recept van de brownies:

  • 150 gram ongezouten boter
  • 300 gram lichtbruine rietsuiker
  • 75 gram cacaopoeder
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • snuf zout
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • ongeveer 150 gr melkchocolade in kleine brokjes gehakt
  • bakblik van 20 x 20 bekleed met bakpapier
  • bakpapier

Voor de kerstboom brownies heb je verder nodig:

  • Decoratie stiften (ik heb ze van Dr Oetker gebruikt)
  • Sprinkels om als kerstballen te gebruiken
  • Papieren rietjes om onderin de kerstboom te steken

Voor de rendier brownies heb je verder nodig:

  • Pretzels om het gewei van te maken
  • Eetbare oogjes
  • Rode M&Ms waarvan je het neusje kunt maken

>> Hier vind je nog meer leuke recepten en hapjes voor het kerstdiner

Zo bak je een brownie

Ik heb een recept van Nigella Lawson uit haar boek ‘Keuken’ gebruikt, omdat ik deze ingrediënten altijd wel in huis heb. Haar nieuwste kookboek ligt trouwens onder de kerstboom op mij te wachten!

Verhit de oven tot 190 C. Laat de boter smelten in een middelgrote pan op laag vuur. Roer met een houten lepel de suiker door de gesmolten boter in de pan (nog steeds op laag vuur). Doe de cacaopoeder, bloem, soda en een snuf zout bij elkaar en roer dit mengsel door het mengsel in de pan. Haal de pan van het vuur (het mengsel is erg droog en in in dit stadium nog geen mooi glad beslag). Klop de eieren met het vanille extract los in een kom en meng ze door het browniemengsel in de pan. Roer er dan de gehakte chocolade door en doe het mengsel snel over in de met bakpapier beklede vorm.

Strijk de bovenkant van het beslag glad met een spatel en bak het 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Het moet er gestold en donker uitzien en droog aan de bovenkant, maar als je met je vingertoppen het oppervlak aanraakt, zul je voelen dat in het gebak daaronder nog beweging zit. Als je er een prikker in zou steken komt die er niet schoon uit en zo hoort het ook. Laat afkoelen.

Decoreer tot kerstboom brownies

Snijd de brownies in driehoeken en decoreer ze naar hartenlust als kerstbomen.

 

Een lekker recept met chocolade is altijd een goed idee. Als lekkernij voor het kerstdiner op school of thuis maak je deze leuke rendier brownies en kerstboom brownies.

 

Zo maak je de rendier brownies

Snijd een lange reep van de reep de brownie en verdeel deze in rechthoeken. Met de decoreerstift  heb ik de onderdelen erop geplakt en dat bleef goed zitten!

 

Een lekker recept met chocolade is altijd een goed idee. Als lekkernij voor het kerstdiner op school of thuis maak je deze leuke rendier brownies en kerstboom brownies.

Nog meer inspiratie voor lekkere kersthapjes

Kerst in je lunchtrommel

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst, Algemeen, Food, Trakteren

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.