Drie tips voor een gevarieerde en snelle broodtrommel
We gaan bijna met vakantie, maar er moeten nog bestellingen de deur uit, de koffers zijn nog niet gepakt en er moet nog een blog geschreven worden. We hebben kortom veel te doen in weinig tijd, dat is dan bij deze een mooi thema voor deze keer!
Want hoe maak je nu een gevarieerde bento die niet al te veel tijd kost? Wij zetten er drie voor je op een rij en, dit is een bonus-tip, als je hem de avond van tevoren maakt ben je in de ochtend nog sneller klaar. Een boterham met kaas en wat schijfjes komkommer is zo gemaakt, maar wat doe je met de rest van de ruimte in je lunchbox?
3 tips voor snelle broodtrommel
1.Voor de eerste bento heb je nodig:
- komkommer
- rode paprika
- wortel
- gele paprika
- een schepje bietensalade
Snij alle stukjes groente, behalve de bietensalade, in lucifer dunne reepjes en leg ze als een heuse regenboog in je lunchtrommel.
2. Voor nummer twee heb je nodig:
- komkommer
- winterwortel
- een groentesteker
Snij de stukjes wortel en komkommer in schijfjes, en kook alleen de wortel even beetgaar. Steek uit het midden van zowel de wortel als de komkommer een bloemetje. Steek het wortelbloemetje in de komkommer en vice versa. Leg de schijfjes om en om in de lunchbox.
3. En voor de laatste bento heb je nodig:
- eierkoek
- een borrelglaasje
- wat jam
- geinige prikker
- wat blauwe bessen
Steek vier rondjes uit de eierkoek met het glaasje, besmeer twee rondjes met jam en leg de andere twee er bovenop. Rijg ze aan de prikker en leg ze in je Dutch Bento, samen met wat blauwe bessen.
Natuurlijk vinden we het ook heel leuk om jouw tips en ideeën te zien. Deel ze met ons op de Facebookpagina van DutchBento. We zijn nog steeds benieuwd!
[ssba]
Auteur: roppongi
Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.