Een heerlijke lunch met asperges. Ook voor kids!
Lunch met asperges
Asperge-preisoep
Ingrediënten:
- 500 gram aspergestukken
- 2 preien (alleen het witte gedeelte)
- 1 liter bouillon (gemaakt van 1 MAGGI bouillonblokje)
- 50 gram havermout
- boter om in te bakken
Voor de visjes (garnering):
- Kleine hamblokjes
Voor het bootje:
- 4 plakjes loempiadeeg (ontdooid)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Voor de bootjes gebruiken we rechthoekig loempiadeeg.
Snijd rechthoeken uit het deeg. Vouw hier voorzichtig een bootje van.
Bekleed de bakplaat van je oven met bakpapier, zet hier de bootjes op en bak af in circa 5 minuten. Haal de bootjes uit de oven. Was intussen de groenten en dep ze droog. Snijd de prei in ringen. Kook ondertussen 1 liter water in een waterkoker. Smelt boter in een pan en voeg de asperges en prei toe. Fruit het heel even aan en blus af met het gekookte water. Voeg het bouillonblokje en de havermout toe. En kook alles in circa 8-10 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer.
Serveer de asperge-preisoep in borden. Laat in elk bord voorzichtig het bootje ’te water’ en laat de kinderen zelf een school hamvisjes toevoegen aan de ‘aspergezee’.
Tosti met asperges
Ingrediënten:
- 150 gram (kleine) asperges
- pakje MAGGI Saus voor Asperges (+ 200 ml. water en 25 gram boter)
- 5 plakjes (been)ham
- 1 Turks brood
Bereiding:
Bereid de aspergesaus volgens de instructie. Laat het iets afkoelen. Snijd het Turks brood doormidden. Smeer de onderste helft van het brood in met de aspergesaus. Leg de plakjes ham en daarna de asperges op het brood. Leg de bovenste helft van het brood er weer op. Doe het Turks brood tussen de gril. Druk de gril licht aan, zodat het brood wat platter wordt. Na circa 5 minuten is je tosti gereed. Snijd het brood in pizzapunten en serveer bij de soep.
[ssba]Auteur: MoodKids Advertorial en Review
Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.