Plaattaart met asperges en gerookte zalm
Plaattaart met asperges en gerookte zalm
Ingrediënten:
- 8 plakjes bladerdeeg
- pakje MAGGI Saus voor Asperges (+ 200 ml. water en 25 gram boter)
- 400 gram wok/soep stukjes asperge (verse asperges kopen wij altijd bij de ‘aspergeboer’ die verkoopt ook kleine stukjes asperges om mee te wokken of voor in de soep. Als je die niet voor handen hebt, kun je deze uiteraard ook zelf snijden.)
- 1 eigeel, losgeklopt
Voor de topping:
- 100 gram gerookte zalm, in kleine stukjes
- dille, in plukjes
Bereiding:
Bereid de aspergesaus volgens de instructies op de verpakking. Haal van het vuur en laat wat afkoelen. Warm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bakplaat van je oven met bakpapier. Leg hier 6 plakjes (ontdooid) bladerdeeg overlappend op zodat je een rechthoek krijgt. Druk de overlappende randjes wat aan met een vork. Snijd de overgebleven twee plakjes bladerdeeg in 5 repen per plakje en maak hier een randje van bovenop de randen van je deeg rechthoek.
Bestrijk de binnenkant van de rechthoek met de aspergesaus, de dikke randjes bestrijk je niet. Verdeel de wok/soep stukjes asperge over de aspergesaus. Bestrijk de randen met het losgeklopte eigeel. Bak af in ca. 20 minuten.
Haal uit de oven en verdeel je topping van zalm en dille er over.
Serveer met een koude groene salade van bijvoorbeeld rucola, veldsla en gestoomde sugar snaps.
VARIATIETIP: De zalm kun je eventueel ook vervangen door reepjes ham. Beiden zou je ook nog mee kunnen bakken op je plaatpizza. De dille kun je bijvoorbeeld vervangen door rucola.
Dit artikel is in samenwerking met MAGGI gemaakt.
[ssba]Auteur: MoodKids
MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>