Crunchy chocolade repen met gepofte rijst
Vandaag wilde ik samen met de kinderen iets maken wat niet teveel tijd in beslag zou nemen. Iets zoets met een gezonde insteek en een lekkere knapperige bite. Dit is wat eruit kwam.
Volledig goedgekeurd door de raad van kinderen… ^_~ Psst! En het hoeft niet eens in de oven.
Crunchy chocolade repen met gepofte rijst
bereidingstijd – 15 minuten | wachttijd – 15 minuten
voor ongeveer 4 personen
Ingrediënten:
- 100 gram pure chocolade, 80% cacao
- 2 eetlepels walnoten (o.a. online te koop bij Pit & Pit)
- 2 eetlepels pecannoten
- 8 eetlepels gepofte rijst (Pit & Pit)
- 2 eetlepels hennepzaad (Pit & Pit)
- 2 eetlepels fijne havermout
- 1 eetlepel bloemenhoning
- 2 eetlepels rozijnen
Lees ook: Healthy appel kaneel havermout muffins
Zo maak je de crunchy chocoladerepen
Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade in een mengkom.
Smelt de chocolade zacht op een heel laag vuurtje onder continu roeren. Als de chocolade volledig is gesmolten, giet je deze bij de overige ingrediënten in de mengkom.
Roer het geheel goed door.
Giet het mengsel nu in een ovenschaal. Verdeel het zo dat het een plat vierkant is, waaruit je ongeveer 4 repen kunt snijden straks. Dek het af en zet het in de vriezer voor 15 minuten. Haal het uit de vorm en snijd er 4 reepjes van. Of blokjes. Of driehoekjes. En dan is het tijd om er van te snoepen.
Genietze! Groetjes en liefs, Mijntje.
P.S. Je bewaart de chocolade repen met gepofte rijst in een luchtdichte trommel, dan blijven ze een dikke week goed. Als dat bewaren je lukt. 😉
>> Bewaar dit recept op je eigen Pinterest-bord <<
[ssba]
Auteur: Jasmijn
Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.