Healthy appel kaneel havermout muffins
Na de heerlijke overdadige feestdagen ben ik wel weer toe aan iets lichts, gezonds, maar wel lekkers. Deze appel kaneel havermout muffins zijn aan de bovenkant lekker knapperig en onderin lekker romig, maar toch gezond!
Door de muffinvorm zien ze er leuk uit en kun je ze ook makkelijk meegeven in de lunchtrommel van je kind. Of je eigen lunchtrommel natuurlijk. Een vriendinnetje die niet zo heel erg van havermout houdt, vond deze muffins ook lekker…
Healthy appel kaneel havermout muffins
Ingrediënten:
- 250 gram havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- snuf zout
- 2 eetlepels gesmolten boter
- 480 ml melk
- 1 ei
- 25 gram honing
- 1 appel
- 1 tl kaneel
- 60 gram rozijnen
Zo maak je de havermout muffins
Neem twee kommen. In de ene kom doe je de droge ingrediënten; havermout, bakpoeder, kaneel en zout. In de andere kom doe je de boter, melk, ei en honing bij elkaar. Meng de ingrediënten
in beide kommen goed door elkaar. Voeg de inhoud van de twee kommen vervolgens samen en meng goed door. Laat het heel even staan, zodat de havermout de melk opneemt en het geheel wat dikker wordt.
Schil ondertussen de appel en snijd deze in blokjes Voeg dan de stukjes appel en rozijnen toe en spatel deze door het mengsel heen. Verdeel het mengsel over 12 muffin vormpjes. Je kunt dit met een ijslepel of gewone lepel doen. Je houdt nog wat melk over op de bodem van je kom, dit is niet erg.
Bak de muffins in 30 minuten op 180 graden gaar en licht bruin. Door het gebruik van honing en rozijnen heb je toch een zoete smaak zonder suiker te gebruiken.
>> Meer havermout recepten vind je hier.
[ssba]Auteur: Brenda van Bindsbergen
Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.