Ovenschotel kip, witlof en fruit

Witlof lusten kinderen vaak wel als het niet te bitter is. In deze ovenschotel kip daarom naast witlof ook fruit. Abrikoos, appel, rozijnen en kokosmelk. Bekijk het recept hier.

Witlof eten we regelmatig. Als witlofsalade met fruit. Of witlof gewokt met honing met wat verse peper samen met een moot zalm. Heerlijk! Beide versies lust zoonlief ook. Waarschijnlijk omdat in beide recepten de witlof zoet van smaak is. 

In deze ovenschotel heb ik daarom fruit gebruikt. Abrikozen, appel en rozijnen met kokosmelk. Met een geklutst eitje erbij bindt de ovenschotel voldoende.

Ovenschotel kip, witlof en fruit

 

Ovenschotel kip, witlof en fruit

Voor 4 personen, bereidingstijd 20 minuten, oventijd 45 minuten

Ingrediënten:

350 gram kipfilet, in stukjes gesneden

1 zakje

200 ml kokosmelk

150 ml water

1 ei

6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid

500 gram aardappels, geschild en geraspt

400 gram witlof, in ringetjes gesneden

1 appel, geschild en in stukjes gesneden

50 gram rozijnen

50 gram gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden

1 eetlepel paneermeel

1 eetlepel olijfolie

Boter om mee in te vetten

Ovenschaal/springvorm

 

Bereidingswijze:

1.Verwarm de oven voor

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal of taartvorm in met boter en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak de bodem 18 minuten voor in de oven.

2. Rasp de aardappelen en bak de kipfilet

Schil en was de aardappelen en rasp deze.  Bak 5 minuutjes aan in een koekenpan. Doe 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes kipfilet rondom bruin in een koekenpan.

3. Snijd en meng de ingredienten

Snijd de witlof doormidden, haal de harde kern eruit. En snijd in halve ringetjes. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Schil de appel, snijd doormidden, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Meng de witlof met de kipfilet, appel, abrikozen en rozijnen.

4. Maak de ovenmix

Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan het water en de kokosmelk en mix goed door met een garde. Voeg er daarna het ei aan toe en mix nogmaals goed door tot een gladde mix.

5. Maak en bak de taart af

Strooi over de voorgebakken bodem het paneermeel. Verdeel de helft van de aardappelrasp over de bladerdeegbodem, doe de helft van de mix van witlof, kipfilet, abrikozen, appel en rozijnen erop en schenk de helft van de ovenmix gelijkmatig en rustig uit over de ovenschotel. Doe de andere helft van de witlofmix erop en voeg het restant van de aardappelrasp toe. Schenk de laatste saus er overheen.

Bak de ovenschotel 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Tips voor tijdwinst:

  • Vervang de abrikozen eventueel door rozijnen.
  • Gebruik in plaats van geraspte aardappel voorgesneden schijfjes aardappel.

>

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.