Tomatenpesto: dat maak je makkelijk zelf
In de zomer eten we regelmatig salades. Vaak serveer ik er brood met een lekker smeerseltje erbij. Zelfgemaakte hummus bijvoorbeeld, maar ik maak ook regelmatig deze tomatenpesto. Of beter gezegd: paprika-tomatenpesto. Je maakt het zo en de meeste kinderen vinden het ook lekker, door de zoete, zachte smaak.
Op een geroosterde boterham van onze lokale bakker met wat basilicum en trostomaatjes is het wel één van mijn favoriete lunches.
Zelfgemaakte tomatenpesto
Wat heb je nodig:
100 gram zongedroogde tomaatjes
2 geroosterde paprika’s (uit pot of zelf geroosterd)
2 tenen knoflook
30 gram pijnboompitten
30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het:
- Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. Haal de pijnboompitten als ze klaar zijn uit de koekenplan en laat ze wat afkoelen.
- Rasp 30 gram Parmezaanse kaas. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaatjes en paprika in stukjes.
- Doe de pijnboompitten, kaas en knoflook in de kom van een keukenmachine of in een hoge maatbeker voor je staafmixer. Voeg de zongedroogde tomaatjes en geroosterde paprika’s toe en pureer tot een smeuïge massa.
- Voeg eventueel nog een scheut olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. En mix nogmaals.
[ssba]
Auteur: Nicole Gorseling
Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.