Bak zelf van amandelmeel eierkoeken
Eierkoeken worden hier regelmatig gegeten. Het lekkerst vinden we die van onze lokale bakker en dan het liefst als ze daar net uit de oven komen. Soms hebben we zo’n gelukstreffer! Maar zo’n gelukstreffer kun je ook zelf creëren! ;). Samen met Job bakte ik van amandelmeel eierkoeken. Geschikt dus voor een glutenvrij dieet.
Ik gebruikte in plaats van witte suiker (geraffineerde suiker) honing van een imkerij uit ons dorp. Daarmee vond Job ze zoet genoeg.
Amandelmeel eierkoeken
voor 6 grote of 10 kleine eierkoeken
Bereidingstijd: 10 minuten, Baktijd: 10 minuten
Ingrediënten
- 2 eieren (maat L)
- 100 gram amandelmeel
- rasp van halve citroen
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel baking soda
Hoe maak je het?
- Verwarm de (hetelucht) oven voor 175 graden.
- Breek de eieren en mix deze samen met 2 eetlepels honing luchtig. Hoe luchtiger, hoe beter. Je krijgt een dikke massa.
- Voeg op het laatst de citroenrasp toe. Laat die kort meedraaien.
- Spatel het mengsel van amandelmeel en bakpoeder voorzichtig door het beslag.
- Leg een vel bakpapier op je bakplaat en schep met een lepel 6 hoopjes voor grote eierkoeken of 10 voor kleine eierkoeken op.
- Bak de eierkoeken 10 minuten op 175 graden.
- Laat ze (buiten de oven) afkoelen en bewaar in koekblik.
Je kunt ze luchtdicht afgesloten ongeveer 3-4 dagen bewaren. Daarna vonden wij ze minder lekker worden.
[ssba]Auteur: Nicole Gorseling
Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.