Rode linzensoep met gevuld brood
Ik heb thuis twee echte carnivoren, maar zo af en toe eten we vegetarisch. Linzen zijn een prima vervanging voor vlees, want ze bevatten veel eiwitten.
Daarnaast bevatten ze ook veel ijzer en magnesium. Beiden zorgen er onder andere voor dat je minder vermoeid raakt. En dat is in zo’n winterperiode altijd mooi meegenomen.
Rode linzensoep met gevuld brood
Bereidingstijd: 15 minuten, wachttijd: 35 minuten
8 porties
- 1 pot MAGGI Basis voor Soep Groente
- 1,5 liter water
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 grote winterpenen (ca. 300 gram), geschild en in blokjesgesneden
- 2 rode paprika’s, in stukjes gesneden
- 2 pastinaken (ca. 300 gram), geschild en in blokjes gesneden
- 300 gram gedroogde rode linzen, gewassen
- 2 blikken gepelde tomaten
- rond of ovaal (afbak)brood
- mozzarella (125 gram)
- pesto (eventueel zelfgemaakt)
Bereidingswijze:
1.Bak de ui en de knoflook
Fruit in een soeppan met wat olijfolie de knoflook en de ui glazig.
2. Voeg de groenten toe
Voeg de winterpeen, paprika en pastinaak toe. Roerbak dit even kort. Schenk de pot MAGGI Basis voor Soep Groente en het water erbij. Breng aan de kook.
3. Voeg de linzen en tomaten toe
Voeg de linzen en de gepelde tomaten toe. Laat de soep 35 minuten zachtjes doorkoken.
4. Bereid het gevulde brood
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het brood horizontaal en verticaal in. Zorg ervoor dat je de onderkant niet kapot snijdt. Scheur de mozzarella en vul het brood met (zelfgemaakte) pesto en mozzarella. Bak het brood ca. 15 minuten, totdat de kaas gesmolten is.
5. Serveer het gerecht
Controleer of de groenten gaar zijn. Pureer de soep grof met een staafmixer. Haal het brood uit de oven. Serveer de soep en leg het gevulde brood in het midden van de tafel. Zo kan iedereen er stukjes brood uit trekken.
TIPS:
- Heb jij een moeilijke groente-eter thuis, pureer de soep dan wat fijner.
- Hou je van pittig? Serveer dan met tabasco.
Dit artikel is geschreven in samenwerking met MAGGI.
[ssba]Auteur: Nicole Gorseling
Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.