Zelf pieten soesjes maken

Deze pietensoesjes van chocolade crunch en slagroomsoesjes zijn heel eenvoudig en makkelijk te maken. Ook samen met je kind. Een leuke traktatie voor pakjesavond! 

 

soesjes van Maître Paul

Wat heb je nodig voor pieten soesjes:

  • chocolade crunch en slagroomsoesjes (uit de minimix van Maître Paul).
  • eetbare oogjes (o.a. Action)
  • marsepein of rolfondant in felle kleuren
  • kleine cupcakevormpjes
  • deegroller
  • bloemvormig uitsteekvormpje
  • mesje of taart modelleersetje
  • (eventueel) poedersuiker

Zo maak je zelf pieten soesjes voor pakjesavond:

  • Haal de chocolade crunch soesjes en slagroomsoesjes uit de verpakking. De mini millefeuille en tommies laat je in de verpakking in de diepvries. Voor een andere keer. 😉
  • Kneed de marsepein of rolfondant en rol met een deegroller uit. Steek met het bloemvormige uitsteekvormpje een baret uit. Plakt de rolfondant te erg? Bestrooi het dan voor het uitrollen met wat poedersuiker.
  • Vorm van een klein stukje marsepein of rolfondant een veer en snijd er met het (modelleer)mesje de structuur van de veren in.
  • Leg de veer voorzichtig op de baret, zet de veer voorzichtig vast met het (modelleer)mesje en leg de baret op het soesje.
  • Plak met 2 kleine bolletjes marsepein of rolfondant de oogjes op de soesjes.
  • Zet de soesjes in een omgekeerd (binnenstebuiten) mini-cupcakevormpje.

En klaar zijn je pieten soesjes. Fijne pakjesavond!

[ssba]
Posted in: Sinterklaas, Algemeen, Food

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.