By 2 september 2015 0 Comments Read More →

Bramen geplukt? Maak dan Bramen Taartjes!

Van de week kwam ik bramen tegen in het park vlakbij school en ze waren goed rijp. Super lekker! Ik weet zeker dat je bij jou in de buurt vast ook bramen in het wild kunt plukken. Dus ik zeg plukken (of kopen) die handel en tijd om er wat lekkers van te maken. Ik nam de basis van oma’s appeltaart en voegde daar nog wat ingrediënten aan toe. Samen met de bramen werden het deze leuke en lekkere bramen taartjes.

>> LEES OOK: Bakken met kinderen

verse bramen taartjes

Bramen Taartjes Recept

Ingrediënten voor 12 taartjes

Voor het deeg:

  • 300 gram bloem
  • 100 gram rietsuiker
  • 200 gram koude roomboter, in blokjes gesneden
  • 1 flinke snuf zout
  • 1 ei
  • 2 eetlepels ijskoud water
  • 1 halve theelepel citroenrasp
  • De vulling van 1 vanille stokje (of een paar druppels vanille essence)

Voor de vulling:

  • 450-500 gram verse Bramen

TIP: Proef of de bramen zoet zijn. Zijn ze zurig? Bestrooi ze dan met wat poedersuiker of honing.

Voor het bakken:

  • 1 Muffin vorm (voor 12 personen)
  • Een beetje boter om de vorm mee in te vetten
  • 1 grote ronde beker of uitsteker (doorsnede van ong.11-12cm)
  • Beetje melk of eigeel voor het bestrijken van de taartjes

Bramen taartjes maak je zo:

1) Weeg eerst alles af en zet het klaar.

2) Doe dan de ingrediënten voor het deeg in een mengkom of in je keukenmixer. Dus de: bloem, rietsuiker, zout, roomboter, ei, citroenrasp, vanille en het ijswater. Mix dit door elkaar tot er een mooie deegbal ontstaat.

3) Kneed het nog even goed door met de hand, maak het dan tot een platte rechthoek. Stop het in een plastic zak en leg het deeg voor een half uur weg in de koelkast. Voor een uur is nog beter, want hoe kouder het deeg hoe makkelijker je het kunt verwerken.

4) Vet ondertussen de muffinvorm in en verwarm de oven voor op 180 graden.

5) Was de Bramen en laat ze goed uitlekken.

6) Pak het deeg en rol het uit op je aanrecht tot het ongeveer een halve cm dik is. Steek er dan met een grote beker of uitsteker 12 ronde cirkels uit. Leg deze in de muffin vorm.

7) Vul de vormen nu met de bramen. Je kind kan hier heel goed bij helpen!

bramen taartjes recept

7) Maak van het overgebleven deeg dunne rolletjes en leg deze kruislings over de bramen taartjes in spé heen. Duw ze vast op de randjes.

9) Bestrijk de taartjes met een beetje melk of ei en zet ze in de oven.

10) Bak ze dan in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat ze 10 minuten in de bakvorm afkoelen en haal ze er dan uit om ze verder te laten afkoelen op een ovenrek. Dan zijn ze klaar om op te eten.

 

Enjoy!

 

 

[ssba]
Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.