Een zoete lunch met banana bread
Banana bread is een heerlijke zoete traktatie en lekker tussendoortje voor je kind. Een klein stukje banana bread kun je daarom ook prima meegeven in een DutchBento. Om ze extra bijzonder te maken, maakte ik daarom eens geen heel brood, maar kleine tulbandjes die gemakkelijk in een trommel passen.
Heb jij ook een leuk broodalternatief voor in de lunchtrommel? Deel het met ons en maak kans op een leuke prijs. Klik hier voor meer info.
Recept Banana bread muffins (mini tulbandjes)
Ingrediënten (voor 9 kleine cakejes)
- 2 rijpe bananen
- 4 kleine dadels ontpit (of 2 grote)
- 1 ei
- 100 gram meel (spelt, tarwe, etc. waar je voorkeur naar uitgaat)
- 25 gram gedroogde cranberries
- 25 gram geraspte kokos
Zelf banana bread maken? Zo ga je te werk:
- Vet je bakvorm in (ik gebruik daarvoor bakspray)
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pureer de dadels en bananen in het bakje van de staafmixer tot een glad beslag.
- Voeg er daarna steeds een paar lepels meel en kokos door en dan het ei. Mix tot een glad beslag.
- Roer er vervolgens nog de gedroogde cranberries door.
- Vul je bakblik en zet ca. 30 minuten in de oven. Controleer gaarheid met een satéprikker.
- Laat iets afkoelen en stort je tulbandjes ondersteboven op een rooster.
>> LEES OOK: Gezond overblijven – Gezond 10-uurtje – Gezonde Lunchtrommel
[ssba]Auteur: Maike Keuben
Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.