Lunchtrommel tips met kliekjes
Mijn oma kookte vroeger voor een heel weeshuis, zo ook mijn moeder. En ja, eerlijk is eerlijk, ik heb er zelf ook een handje van. Ik maak bijna altijd net iets te veel. Liever mee verlegen dan om verlegen niet waar ;).
Lunchtrommel tips met kliekjes
Regelmatig blijft er hier dus wat over. Weggooien vind ik zonde dus heel vaak hergebruik ik een (deel van de) kliekjes. Onderstaande kliekjes kunnen prima mee in een Dutch Bento lunchtrommel:
- Pasta salade, evt. aanvullen met extra groente.
- (mini) stukje quiche
- Worstenbroodje met home made tomaten ketchup
- Zelfgemaakte kipnuggets met een groente salade
- Japanse kipnuggets
- Gekookte of gestoomde groente (wortels, broccoli, etc.)
- Restje bloemkool-couscous
- Pannenkoek
- Wrap gevuld met groente
- (Mini) fritatta met restjes groente
- omelete to go
- Paprikasoep (koud en fris met wat extra stukjes komkommer in in)
Je leest het al in principe kun je, met een klein beetje creativiteit, vrijwel alle kliekjes verwerken tot lunch. En mocht er niet genoeg over zijn, dan vul je het gewoon aan met wat ander lekkers. Smakelijk eten!
LEES OOK >> Koken met restjes.. is leuk. En lekker!
[ssba]Auteur: Maike Keuben
Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.