Gezonde havermout ontbijtkoekjes maken
Om je ochtend echt goed stress-vrij te maken deel ik graag mijn recept voor ontbijtkoekjes met jullie. Ze zijn super simpel van tevoren te maken, bijvoorbeeld gezellig samen met je kinderen. De koekjes zitten vol goede dingen en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Ze zijn ook heerlijk als gezond 10-uurtje of tussendoortje en je kunt ze zo in de hand meenemen als je toch een beetje haast hebt.
Met wat Nutella kun je het weekend- of vakantiegevoel nog eventjes vast houden. In plaats van de Nutella kun je ook wat stukjes chocolade in de koekjes doen. Of maak ze nog gezonder met gedroogd fruit en stukjes noot.
Ontbijtkoekjes met banaan, havermout en pindakaas
Wat heb je nodig? (12 koekjes)
- 3 rijpe kleine bananen of 2 grote
- 90 gram pindakaas
- 160 gram havermout
- 1 eetlepel honing (optioneel)
- een paar theelepels Nutella
Hoe doe je het precies?
- Prak de bananen met een vork helemaal fijn in een kom.
- Meng hier de pindakaas en de havermout doorheen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Neem een eetlepel deeg en maak hier balletjes van.
- Leg de balletjes op een bakplaat met een vel bakpapier.
- Druk met je vinger een klein holletje in het deeg.
- Laat met een theelepel een klein beetje Nutella in het holletje vallen.
- Bak de koekjes 12-15 minuten in de oven totdat de randjes goudbruin zijn.
- Je kunt de koekjes goed verpakt 2 dagen bewaren of invriezen en ontdooien voor gebruik.
- Eet smakelijk!
[ssba]
Auteur: Stephanie de Wit
Stephanie is gek op eten en koken. Samen met haar man en 3 kinderen probeert ze lekker eten en gezond eten in balans te houden. Als ze niet bij haar kinderen is, geeft ze kooklessen aan huis. Op haar website schrijft ze over koken met kinderen, gezond eten, koken uit eigen tuin en maaltijden plannen.