By 30 april 2014 Read More →

Kids Taartjes voor Moederdag

Appeltaart, ik ben er dol op. Zeker als die appeltaart met veel liefde speciaal voor mij is gemaakt door mijn eigen kind. Mijn meisjes gaan mij op Moederdag verwennen met eigen gemaakte kids-taartjes. Ik weet dat al. Een geheim bewaren is momenteel namelijk net zo spannend als het direct verklappen ervan…

kids taartjes appeltaart koekjesdeeg

Kids-Taartjes

Dit recept is een van de 70 originele, unieke, authentieke, slanke en veelzijdige recepten uit het boek Appeltaart van Janneke Philippi. Voor het originele recept verwijs ik je naar het boek. Hieronder een beschrijving hoe mijn meisjes Kids-Taartjes gaan maken voor Moederdag.

Benodigdheden (voor 1 moeder, 2 meisjes, 1 papa en 2 extra porties voor mama):

  • 150 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 gr suiker
  • 200 gr bloem, gezeefd
  • 4 el abrikozenjam
  • 3 handappels in partjes gesneden
  • snufje zout
  • poedersuiker

Zo gaan de kids te werk (met evt. een beetje hulp van papa):

  • Kneed in een keukenmachine of met de mixer de boter, 75 gr. suiker, bloem en een snufje zout tot samenhangend deeg
  • Leg de deegbal – verpakt in vershoudfolie – minimaal 30 minuten in de koelkast
  • Rol het deeg uit tot een dikte van ca. 2 mm
  • Rond schoteltjes kunnen de kids cirkels uit het deeg snijden.
  • ieder kind kan nu zijn of haar eigentaartje op een stukje bakpapier gaan versieren door er abrikozenjam op te smeren, de appelpartjes er op te plakken en te bestuiven met poedersuiker.
  • Leg de appeltaartjes met het bakpapier op een bakplaat
  • Bak de Kids-Taartjes in ca. 20 minuten gaar en bruin in een op 200 graden voorverwarmde oven.
  • Wanneer ze uit de oven komen, direct besmeren met een klein beetje abrikozenjam en naar wens bestuiven met poedersuiker.
  • Laat ze afkoelen en knapperig worden op een taartrooster.

Dat smaakt lekker die Kids-Taartjes op Moederdag!

TIP: Gebruik kant en klaar koekjesdeeg uit een pak of maak zelf op een rustig moment koekjes deeg, je kunt zelf gemaakt deeg tot een dag of 3 in de koelkast bewaren.

INFO en online bestellen: Appeltaart Janneke Philippi

appeltaart janneke Philippi

PS.: Ook het boek Weekend Lunch van Janneke Philippi is met 103 recepten voor het ultieme weekendgevoel een absolute aanrader.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.