Overnight oats in een potje
Overnight oats, ze zijn er bij ons gek op. Op een of andere manier vinden we het ook zo bij het voorjaar passen, zeker met een flinke hand fruit erbij. Het is geweldig als ontbijt, maar zeker ook lekker in de lunchtrommel. Gebruik daarvoor goed afsluitbare potjes, die ‘’huppelproof” zijn.
En het diepvriesfruit houdt de “oats” ook nog eens lekker koel. Handig als het straks nog warmer begint te worden.
Recept overnight oats in een potje
Ingrediënten
- 75 ml (soja)melk
- 2 volle eetlepels havermout
- yoghurt
- (diepvries)fruit
Benodigdheden
Kleine afsluitbare potjes. Wij gebruikten glazen Weck potjes (€2,29 per stuk Xenos).
Zo maak je de overnight oats in een potje zelf klaar:
Meng de (soja)melk met 2 volle eetlepels havermout en zet dit een nacht in de koelkast.Vul de volgende morgen de potjes met een paar lepels yoghurt, een paar lepels havermoutmengsel en een klein handje (diepvries)fruit naar keuze. Voor de zoetekauw kun je eventueel een klein schepje honing aan de havermout toevoegen.
[ssba]Auteur: Alja & Jochem Wilson
Alja en Jochem hebben samen een voorliefde voor lekker eten. Elke week maken ze voor hun 3 dochters een Bento (Japanse lunch) om mee naar school te nemen.