Bloemen op je bord
Madeliefjes kun je eten. Ze smaken een beetje naar nootjes en ze fleuren ieder hapje op.
Misschien vind je ze in je tuin of op een veldje in de buurt als je er op let staan ze overal.
Een lekker fris Lentehapje
Rover’s Lieve Komkommerbootjes
Dit heb je nodig:
- Komkommers
- Radijsjes
- Griekse yoghurt
- Mayonaise
- Peper
- Zout
- Madeliefjes
Was de komkommers en radijsjes en spoel de madeliefjes af.
Snij de komkommer in de lengte door en haal met een lepel de zaadjes er uit.
Niet weggooien maar meteen lekker opeten!
Snij de radijsjes in kleine stukjes.
Doe een flinke lepel yoghurt in een bakje en doe er een iets minder volle lepel mayonaise bij.
Goed roeren en op smaak brengen met peper en zout. Het leukste van koken is, proeven tussendoor, niet vergeten dus!
Roer de radijzenstukjes door het sausje en vul de kommers met het mengsel.
Versier de komkommerbootjes met flink wat madeliefjes.
Eet Smakelijk! Liefs van MaandagDaandag
Daan’s tip: Madeliefjes zijn ook lekker in de soep en er zijn nog veel meer eetbare bloemen zoals Indische kers, Maarts viooltje, Vlier, Kamille, etc.
[ssba]Auteur: Daan Rot
Daan Rot is vrouw van zanger Jan Rot en moeder van een kwartet. Iedere maand tovert ze speciaal voor Moodkids vanuit haar Villa Kakelbont een vrolijke DIY uit haar mouw.