Een ei in een boterham bakken is écht een eitje!
We krijgen veel reacties op onze omeletbroodjes voor de Bento Box, dus vertellen we graag hoe je ze maakt.
Het is niet moeilijker dan het bakken van een ei, maar hier volgen toch een paar tips:
Nodig voor een ei in een boterham bakken:
- bruine of volkoren boterham (wit kan ook, maar bruinbrood geeft een mooier resultaat)
- geklutst eitje
- stans-/koekjesvorm
Zo maak je een zelf een ingebouwd eitje:
Een goed begin is het halve werk! Dus we beginnen met een aantal BENTO TIPS :
- Uit bevroren (of half ontdooide) boterhammen kun je gemakkelijker vormen stansen én het resultaat is mooier.
- Druk met je vingers de randen van de uitgedrukte vorm aan, als je je geklutste eitje erin giet. Blijf lichtjes drukken, totdat het ei op de bodem begint te stollen. Dit voorkomt dat het vloeibare ei onder de boterham loopt.
- zet het vuur niet te hoog!
- Zorg dat het ei aan de bovenkant gestold is, voordat je hem omkeert, dan blijft de vorm het mooist.
- Dit broodje snij je niet door, maar stop je in z’n geheel in de bento.
En hebben je kinderen, net als de onze, deze week vakantie, dan is dit ook leuk om samen te maken.
PS. *Klik* voor nog meer bento blogs en recepten voor kinderen!
[ssba]Auteur: Alja & Jochem Wilson
Alja en Jochem hebben samen een voorliefde voor lekker eten. Elke week maken ze voor hun 3 dochters een Bento (Japanse lunch) om mee naar school te nemen.