Eierkoeken maken
Dachten we net dat de lente begonnen was, gaat het weer hele dagen regenen en sneeuwen! Hier een recept om je weer een uurtje verder te helpen in de binnen-dagbesteding van je kind(eren): Vandaag bakken we zelf eierkoeken!
Benodigd voor acht koeken:
- 4 eieren
- 180 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 180 gr bloem
- 20 gr maïzena
- 20 gr bakpoeder
- 1 mespunt zout
- 2 tl citroenrasp
- Vetvrijpapier/ Bakmat
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 gr C.
Klop in een keukenmachine (garde) of met de handmixer in een kom de eieren, de suiker en de vanillesuiker tot het een schuimige, dikke massa wordt. Ik heb de keukenmachine een minuut of tien laten kloppen.
Zeef de bloem, maïzena en bakpoeder en meng dit samen met het zout met een pannenlikker door het eiermengsel. Probeer van onderuit te werken en de bloem er door heen te vouwen (zoals bakkers dat noemen…). Probeer dit met zo min mogelijk handelingen te doen, dan blijven de koeken luchtiger.
Verdeel het mengsel nu in acht delen over het vetvrijpapier/ bakmat. Bij mij moest dit in twee keer. Maak er met de bolle kant van een lepel een ronde vorm van.
Bak de koeken nu in 8/10 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Niet te lang, want dan worden ze droog!
Laat de koeken afkoelen op het papier/bakmat.
[ssba]